Muut Elikot:Rotu: Vanhaenglanninlammaskoira
Virallinennimi: Grey Coats Proud Monarch
Nimi: Eawokki
Sukupuoli: Uros
Syntynyt: 29.10.2011 

Eawokki on itseasiassa isäni koira, mutta tämä on minulla mukana koulussakin joten Eawokin kuulumisia tulee olemaan paljon täälä.

Iivo, Wokki, WokWok... Lempinimiä löytyy myös tältä.
Eawokki on siis minulla mukana koulussa (opiskelen eläintenhoitajaksi). Koulun puitteissa harrastetaan vähän kaikkea, mutta pääasialliset lajit ovat ToKo, hajuerittely ja tulevaisuudessa aksa jos kuvauksissa luusto on ok.
 
Harrastuskoirana tämä on mitä mainioin. Helppo motivoida, Wokki on erittäin ahne, kehut ja rapsutuksetkin menee palkkana ja mikä parasta itse tekeminen on Wokille palkka.
 
Wokki on aina liikkeessä ja aina valmis tekemään mitä nyt sitten ollaankaan tekemässä on aina täysillä mukana. On vähän hölmö, mutta taitaa kaikki lampurit olla hyvällä tapaa hölmöjä :). Ääniskaala on tällä pojalla uskomattoman laaja ja käyttääkin ääntänsä usein.
Luonteeltaan tämä on aika pehmo varsinkin Ruberttiin verrattuna, muttei kuitenkaan liian, kommennot ja kiellot menee perille helpommin kun ei kyseenalaista ja jos kyseenalaistaa äänenmadallus riittää pistämään Wokin "kuriin". On hyvin kiintynyt isääni eikä jätä tätä hetkeksikään yksin. Koulussa oltaessa minä olen se ihminen jonka perässä laahustetaan. Tämän vuoksi Eawokkia voi pitää irti lähes missä vain ja se ei mihinkään lähde. Wokki on myös ujo, uudet koirat, ihmiset ja joskus paikat ovat jänniä, mutta hetken katseltuaan ja tunnusteltuaan paikkaa ei ole mitään ongelmaa.


Wagner
Rotu: Risteytyskani
Sukupuoli: Uros (kastroitu 2007)
Syntynyt: 21.6.2005

Meillä on ollut kaneja niin kauan kuin muistan, mutta Wagner on ensimmäinen ihan oma kani. Wagner on aina ollut helppo kani, antaa vääntää ja kääntää itseään, antaa leikata kynnet ja harjata yms.

Luonteeltaan tämä on arkajalka. Pelkää/Vierastaa uusia ääniä, raketteja, paljaita lattioita, uusia ihmisiä, uusia tavaroita/esineitä... On kuitenkin perusluonteeltaan utelias, niinkuin kanin kuuluukin olla, uteliaisuus voittaa lähes aina lopulta pelon.

Wagner asuu kotona, minun huoneessa, viettäen leppoisia eläkepäiviään. Wagner saa olla 24/7 vapaana, käytännössä kuitenkin Wagner pysyttelee matolla. Toisaalta ihan hyvä, eipä pääse järsimään johtoja yms.

Wagner on nuorempana sairastanu paseurellan ja "kärsii" jonkinlaisesta autoimmuunisairaudesta. Siltä tippuu kynnet jotka osa kasvaa takaisin ja osa taas ei. Tämä ei kuitenkaan haittaa sen elämää lainkaan.

Tämä jo nyt vanhus on aina asunut yksin, Wagner hommattin aluksi Viivin kaveriksi, mutta Viivi kuoli ennen kuin Wagner saavutti kastraatio iäin. 2007 Wagnerille hommattiin 2-vuotias Leijonaristeytys Nasu kaveriksi, Nasu ei hyväksynyt Wagneria kaverikseen joten asuivat eri häkeissä. Nasu kuoli pasteurellaan 2010. Voisi sanoa, että Wagnerilla on ollut huono tuuri naisasioissa. Nasun jälkeen päätin, ettei Wagnerille edes yritetä saada kaveria. Ja uutta kania en ota moneen vuoteen, en ainakaan ennen kuin Wagnerista on aikajättänyt, mutta...


Pumba
Rotu: Risteytys (Emä: Risteytys, Isä: Hermeliini-Rex)
Sukupuoli: Uros
Syntynyt: 26.5.2012                                                                                                                             

Pumba oli jo 7kk kun se tuli minulle. Olin työssäoppimassa eräässä eläinkaupassa, minun tehtäviini kuului mm. eläinten hoitaminen. Siellä sitten näin Pumban, silloin vielä nimeltään Lystikäs. Aluksi se oli vain yksi hoidettavista kaneista. Työntekijätkin sanoivat, että Lystikäs ei todennäköisesti saa kotia vielä piiitkään aikaan. Ja tottahan se oli, kaikki jotka kävi katsomassa eläimiä huomasivat vain ihanat hermeliini lapsoset, ei koskaan mustaa risteytystä. Minä sitten kiinnyin Lystikkääseen joka oli kokoajan pyörimässä jaloissa ja hyppimässä selkään joten enhän minä sitä sinne voinut jättää. Joten pitkään kotia vailla ollut pupupoika muutti luokseni.

Pumba on luonteeltaan rohkea ja sähköjänis. Se ei pelkää koiria, ihmisiä, ääniä ei mitään. Se on aina liikkeessä ja vauhtia ja vaarallisia tilanteiteita riittää. Osaa kuitenkin rauhoittua syliin joten hoitotoimenpiteet onnistuu muitta mutkitta.

Pumba ja Wagner on erotettu toisistaan kompostiverkolla joten molemmat saavat olla vapaana. Pumba tosin joutuu olemaan yöt häkissä, koska vetää lattialla ollessaan rallia ja kukaan ei pysty nukkumaan. Pumbakin tulee mukaani kouluun. Wokin ja Pumban yhteiselo sujuu hyvin, tosin aina on häkki tai kompostiverkko välissä.

Vauva
Rotu: Siperianmaaorava
Sukupuoli: Naaras
Suntynyt: 2007?

Vauva oli alunperin siskoni, mutta jäi minulle kun sisko muutti omaan kotiin. Vauva ei koskaan kesyyntynyt vaikka sitä yritettiinkin kesyttää. Kaksi muuta oravaa oli käsikesyjä, mutta jostain syystä tämä ei suostunut kesyyntymään.
Vauvaa harvoin näkee, se välttää liikkumasta silloin kun ihmisiä on huoneessa. Kutenkin jos istun koneella niin Vauva saattaa olla liikkeellä, mutta pujahtaa mökkiin piiloon jos nousen ylös tai liikun. Mutta jos Vauvan haluaa nähdä laittaa ruokaa kuppiin ja menee istumaan, niin kyllä se sieltä tulee :)

Vauva vaipuu talvihorrokseen joka vuosi n.3kk joka sijoittuu yleensä loka-marraskuuksi. Ennen horrosta ja horroksen jälkeen vauva on aktiivisimmillaan, kun kerää tai täydentää ruokavarastojaan ja parantelee nukkumapaikkaansa.

Siperianmaaoravat ovat aivan ihania, varsinki kesyinä, joten minulla tulee jatkossakin näitä olemaan.


Lisäksi minulla on
Kaksi kynsisammakkoa
Iina ja Kiitti. Syntyneet 1998. Ne ovat minun ensimmäiset omat lemmikkini jotka sain ollesani 4-vuotias

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti